Ajaleht: tuntud bensiinijaamad kogusega ei tüssa

23. juuli 2001, 09:13

Postimees sai 12 Eesti tanklas korraldatud testis 10-liitrise mõõdunõuga kahes tanklas pügada vähemalt 100 milliliitriga ja pea milliliitritäpsusega proovid Favora ning Statoili tanklast.

Arvestades Postimeheni jõudnud kahtlussignaale, andis tankurite test kokkuvõttes suurepärase tulemuse - tuntud kaubamärkide Statoili, Neste, Shelli, Alexela Favora ja Lukoili tankurid ajakirjanikku ei püganud.

10 liitri kohta 40 milliliitrit vähem bensiini andsid Järvamaal Piibe maantee ääres asuv Olerexi tankla (AS Aravete Kütus) ning Tallinna Peterburi maantee Hydro Texaco (AS Grekond) bensiinijaam - lubatud eksimuse piir on aga pluss-miinus 0,5 protsenti ehk 50 milliliitrit.

Ehkki lubatu piires võib eksida, hakkab selline eksimine kütusemüüja kasuks suurtes kogustes rahakotti näpistama. Kui püsiklient tangib oma sõidukisse 70 liitrit bensiini kuus, saab ta kokku 280 milliliitrit vähem ehk maksab tegelikult mõne krooni õhu eest.

Tallinna Lasnamäe kanalis tegutsevas Neke tanklas läks aga paaki rohkem kui 100 milliliitrit vähem bensiini ning samasuguse tulemuse andis ka topelttankimine Tartu EPT tanklas Tõrvandis. Taadeldud anuma mõõtskaala näitas vaid kuni saja milliliitri suurust eksimust ning seetõttu ei saanud Neke ja Tartu EPT tanklas kontrollida, kui palju vähem tankur bensiini nõusse lasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing