Itaalia aeg Eestis

Tiit Reinart 27. juuli 2001, 00:00

Eri ajajärgud Eestimaal on kandnud erinevate riikide-rahvaste nimesid. On meil siin maal olnud nii Rootsi, Vene, Saksa jm aeg. Muidugi ka oma Eesti aeg, kas siis nummerdatult või järjepidevalt, kuidas just keegi parasjagu soovib.

Mõjub ehk veidi ülepingutatult, ent viimased nädalad on viinud mõttele, et Eestisse on saabunud Itaalia aeg.

Viimase nädala täht on muidugi Ernesto Preatoni. Mees, kellest on ka Äripäev aegu tagasi vähem või rohkem tunnustavaid juhtkirju kirjutanud. Mees, kes nii mõnegi funktsionääri jaoks Eestis midagi jumala sarnast on.Nüüd tunneb suure Ernesto tegemiste vastu huvi nii maksuamet kui pangainspektsioon. Jumal ei olegi enam nii väga jumal.

Eesti Raudtee erastamine hakkab jälle lörri minema. Sellega seoses meenub, et eelmise erastajakandidaadiga (tollal väidetavalt parimaga) oli kah seotud paar itaaliapärase nimega meest.

Antonio Angotti on rahvusvaheliselt tagaotsitav tegelane. Suure rahalaeva kohale purjetada lubanud Giovanni Sposato jõudis Eesti territooriumil ka pogris istuda. Nüüd on mees koos kohaliku partneriga lubanud Pärnusse esimese pilvelõhkuja püsti panna.

Veel kajas sel nädalal meedias üks sealtmaa nimi. Kinni peeti Tallinnas tegutsenud Itaalia ärimehe Salvatore Grasso tapmises kahtlustatavad.

Erinevaid aegu on hiljem ikka kas kirutud või taga nutetud. Minu nähtud pilt n-ö Itaalia ajast sai ehk mõnevõrra süngevõitu. Ent eks süngemad värvid ja sündmused torkavadki teravamalt silma.

Ei siiski ? helgemaid värve kah. Kolmapäeval küttis lauluväljakul naisfännid kuumaks itaallane Eros Ramazzotti. Kõndis teine ka Tallinna peal ringi, sõi pitsat, käis kasiinos, mängis tennist ja väitis, et siin on hea rahulik olla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing