Väheaktiivsed Põhjamaade börsid jätkavad tõusujoonel

Peeter Koppel 30. juuli 2001, 14:40

Suvepuhkuste perioodi tõttu väheaktiivsed Põhjamaade börsid on täna jätkamas eelmisel nädalal alguse saanud tõusu, kusjuures tõusumootoriks on taas telekommunikatsioonisektor.

Helsingi börsi üldindeks HEX oli kella 14.30 seisuga tugevnenud 2,86 protsenti ning liikus 7856,08 punktil. Maaklerite hinnangul võib aktiivsus nädala teisel poolel kasvada ja seda seetõttu, et siis saab hoo sisse Soome ettevõtete majandustulemuste avaldamise periood.

Nokia ADR sulgus reedel New Yorgis arvestuslikult 24,24 eurol. Kell 14.30 oli Nokia aktsia tugevnenud 4,24 protsenti ja liikus Helsingis 22,81 euro tasemel.

Sonera aktsia liikus kell 14.30 4,69 protsenti kõrgemal 7,37 eurol. Sonera ADR sulgus reedel USAs arvestuslikult 7,07 eurol. Aktsia tõus on seotud reedese uudisega, mille kohaselt on Sonera Saksamaal allkirjastanud 3G infrastruktuuri jagamise lepingule, mis aitab ettevõttel kulusid kokku hoida.

Negatiivse poole pealt paistis silma trükkplaatide Aspocomp, mille aktsia kukkus oma kõigi aegade madalaimale tasemele pärast seda, kui ettevõtte tegi teatavaks oma teise kvartali kahjumi, mis oli pea poole hullem kui analüütikute kõige mustemates stsenaariumites kirjas oli. Aspocompi aktsia oli kella 14.30ks kukkunud 10 protsenti 9 euro tasemele.

Stockholmi börsi OMX-indeks oli kella 14.30 seisuga kerkinud 1,66 protsendiga plussi ning liikunud 850,96 punktile. Ilmselt on spekulandid mängimas võimalusele, et sügisel puhkuselt naasevad turuosalised võivad leida, et aeg on ostma hakata ning ei soovi seetõttu ?rongist maha jääda.?

Reedel Nasdaqil arvestuslikult Stockholmi sulgemistasemega võrreldes samal tasemel sulgunud Ericssoni aktsia oli samaks ajaks kerkinud 4,85 protsenti 54 Rootsi kroonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing