Väheaktiivsed Põhjamaade börsid liiguvad plussis

Peeter Koppel 31. juuli 2001, 13:12

Suvepuhkuste perioodi tõttu väheaktiivsed Põhjamaade börsid on täna taaskord jätkamas eelmisel nädalal alguse saanud telekommunikatsioonisektori poolt juhitud tõusu. Samas on tõusuhoog mingil määral raugemas ning niivõrd suuri protsentuaalseid liikumisi kui mõned päevad tagasi, enam turul ei näe.

Helsingi börsi üldindeks HEX oli kella 13.10 seisuga tugevnenud 0,99 protsenti ning liikus 7888,76 punktil. Reutersi vahendatud maaklerite hinnangul ei ole eelmisel nädalal alanud tõus tõenäoliselt eriti jätkusuutlik ning skepsis püsib. Valdavaks on arusaam nagu oleks tegemist järjekordse ?surnud kassi põrkega.? Praegu väheaktiivne kauplemine võib aga hoogu juurde saada kui hiljem sel nädalal avaldavad oma majandustulemused M-real, TietoEnator, Elisa, UPM-Kymmene ja Elcoteq.

Nokia ADR sulgus eile New Yorgis arvestuslikult 24,74 eurol. Kell 13.10 oli Nokia aktsia tugevnenud 1,34 protsenti ja liikus Helsingis 24,94 euro tasemel. Ilmselt leiavad turuosalised siiani, et Nokia poolaastatulemused olid põhimõttelised võrreldes peamiste rivaalidega suhteliselt head.

Sonera aktsia liikus kell 13.10 2,54protsenti kõrgemal 7,28 eurol. Sonera ADR sulgus eile USAs arvestuslikult 7,26 eurol.

Stockholmi börsi OMX-indeks oli kella 13.10 seisuga kerkinud 0,74 protsendiga plussi ning liikunud 860,85 punktile.

Turuosalised näevad telekommunikatsioonisektori kosumises Atlandi mõlemal poolel turuosaliste reaktsiooni telekommunikatsiooniettevõtete kulude kärpimise programmidele. Samas hoiatavad maaklerid selle eest, et kuna paljud turuosalised naudivad suvepuhkust, on turg vägagi õhuke ning hindu on vägegi kierge liigutada

Reedel Nasdaqil arvestuslikult Stockholmi sulgemistasemega võrreldes samal tasemel sulgunud Ericssoni aktsia oli samaks ajaks kerkinud 3,6 protsenti 57,50 Rootsi kroonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing