Vastandlikud andmed tekitavad segadust

Peeter Koppel 01. august 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudele saabus eilne päev taas vastandlike signaalidega.

Nimelt langes eraõigusliku uurimisasutuse Conference Board tarbijausaldusindeks juulis tasemele 116,5, mis oli oodatust madalam näitaja ning oli indeksi esimene langus kolme kuu jooksul.

Conference Boardi juhi Lynn Franco sõnul tähendab tarbijausalduse vähenemine majanduskasvu edasist aeglustumist. Vastandliku signaalina jätkus USA Kaubandusdepartemangu andmetel juunis USAs tarbimise kasv.

Tarbijausalduse kahanemise negatiivne teade mõjus aga positiivselt traditsiooniliste tegevusalade aktsiatele nagu Philip Morris, Merck ja 3M, millest turuosalised asusid oodatava majanduskliima halvenemise signaalide tõttu oma rahale kaitset otsima.

Tehnoloogiasektoris ei olnud taas millegi üle hõisata. Telekommunikatsiooniettevõte Verizon Comm. andis käesoleva aasta suhtes kasumihoiatuse ning seda vaatamata sellele, et teises kvartalis suutis ettevõte ootusi ületada. Kasumihoiatuse andis ka meditsiini- ja kaitsetööstuse seadmeid tootev Mercury Computer Systems.

Helsingi ja Stockholmi börsil jätkus eile eelmisel nädalal alguse saanud telekommunikatsioonisektori hinnaralli, mille hoog näis küll raugema hakkavat. Maaklerid igatahes näivat äkilisse tõusu skeptiliselt suhtuvat ning juhivad tähelepanu asjaolule, et liikumine on toimunud madala käibe juures ning paljude turuosaliste puhkusel viibimine muudab ka hinnad kergemini liigutatavateks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing