Naftatransiidi ettevõtted tõdevad langust

Eesti suuremad tarnsiidifirmad AS Estonian Oil Service (E.O.S.) ja AS Pakterminal teatasid mõõdukast veomahtude langusest juulikuus.

E.O.S. töötles tänavu juulis 575 000 tonni naftatooteid, mis jääb mullusele sama aja tulemusele alla ligi kümnendiku võrra. Kuid samal ajal ületas E.O.S.i tänavune 3,5 miljoni tonnine seitsme kuu maht paari protsendi võrra mullust tulemust. ?Lähiajal ma suuri muutusi ei näe, kuid Venemaa raudteetariifide mõju on praegu raske ennustada,? rääkis E.O.S.i juht Arnout Lugtmeijer.

Pakterminali poolt töödeldud naftatoodete maht vähenes tänavu juulikuus 828 441 tonnini, mis jääb mullusele ligi 5 protsendi võrra alla. Samal ajal nimetab Pakterminal oma koduleheküljel eelmise aasta juulikuud teistest perioodidest silmatorkavalt paremaks.

Pakterminali seitsme kuu tulemus 5,259 miljonit tonni jäi mullusele ligi 7 protsendi võrra alla.

Hetkel kuum