Sobivaid presidente on ülearu

21. august 2001, 00:00

Lisaks favoriitidele Lennart Merile ja Arnold Rüütlile on harjuma hakatud mõttega, et järgmise presidendina võivad kõne alla tulla ka mitu alternatiivset kandidaati, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi oma juhtkirjas. Edgar Savisaar näeb sobivama kandidaadina välisminister Siim Kallast, lisaks on kõneldud Toomas Savist ja Andres Tarandist. Äripäeva toetus kaldus Tarandile ja Merile. Rüütli puudus on see, et läänes on ta arvel endise tippkommunistina. Samuti sõltub Rüütel liialt nõunikest ja abidest. Kallase presidendiametisse asumisega kaasneb oht, et reformierakond poliitiliselt kaardilt kaob.

Hetkeseis: Presidendiks sai Lennart Meri, tagantjärele hinnates oli Eestile tegemist hea lahendusega. Viie aastaga on oluliselt vähenenud Andres Tarandi võimalused saada Meri järglaseks. Headeks peetakse Toomas Savi ja Isamaaliidu kandidaadi Peeter Tulviste võimalusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing