Telekomi aktsiate tagasiost on võimalik

Viktoria Korpan 21. august 2001, 00:00

ASi Eesti Telekom finantsdirektor Krister Björkqvist ütles reedel, et pärast Eesti Telekomi juhatuse esimehe Jaan Männiku puhkuselt naasmist arutavad nad, kas teha nõukogule ettepanek kontserni aktsiad tagasi osta. ?Septembri alguses on nõukogu istung, aktsiate tagasiostmise küsimus ei ole veel päevakorras, aga me arutame seda,? rääkis Björkqvist.

Björkqvist ütles, et tema toetaks Telekomi aktsiate tagasiostmist. ?Analüütikute hinnangul võib Eesti Telekomi aktsia hind olla 80 ja 120 krooni vahel,? sõnas Björkqvist. ?Mina usun Telekomi.? Björkqvist ei soovinud aga öelda, mis mahtudega oleks tegemist.

Investeerimispanga Trigon analüüsiosakonna juht Toomas Reisenbuk ütles, et Eesti Telekomi nõukogu otsus hakata firma aktsiad tagasi ostma oleks mõistlik. ?Eesti Telekomil on kapitali ülearu, üks võimalusi on investeerida enda aktsiasse,? rääkis Reisenbuk.

Reisenbuk sõnas, et Eesti Telekomi aktsia jälgib täpselt sektoris toimuvaid liikumisi.

Trigoni hinnasiht Eesti Telekomi aktsiale on 110 krooni ehk üle kahe korra rohkem kui aktsia hind praegu. Reedel sulgus Eesti Telekomi aktsia 54,5 krooni juures. Üle pika aja ei lõppenud kauplemispäev Telekomile miinusega, aktsia kallines 0,46 protsendi võrra.

?Analüütikud on andnud väga erinevad hinnasihid, see puudutab telekomi- ja tehnoloogiasektorit üle maailma,? sõnas Reisenbuk. ?Meie pakume hinnasihiks 110 krooni aktsia. Täna tundub see 110 krooni ehk raskesti saavutatav, aga langus oli suur ja kiire, ei saa öelda, et tõus ei saa olla kiire ja agressiivne,? lisas Toomas Reisenbuk.

Ka investeerimispanga Suprema juhatuse liikme Sten Sumbergi hinnangul oleks Eesti Telekomi aktsiate tagasiostmise otsus õigustatud. ?Telekomi-sarnase firma puhul on aktsiahind praegu väga hea, aktsionärina pooldaks Suprema seda otsust,? lausus Sumberg.

Suprema ootused Eesti Telekomi aktsiahinna suhtes on aga Trigoni prognoosiga võrreldes tagasihoidlikumad. ?Aasta lõpuks võiks see olla 70 ja 80 krooni vahel,? rääkis Sten Sumberg.

Investeerimispanga Lõhmus, Haavel ja Viisemann partner Tõnis Haavel ütles, et tema ei saa aru, miks üks ettevõte peaks oma aktsiad tagasi ostma, kui ta ei kavatse neid hiljem tühistada. ?Aktsionäridele ei anna see midagi juurde,? nentis Haavel.

Haavel ütles, et kuigi Eesti Telekomil on seni läinud börsil paremini kui teistel telekommunikatsioonifirmadel, ei imestaks ta, kui Telekomi aktsia langeks veel 20 protsenti. ?Keegi ei oska seda sektorit hinnata,? lisas ta. ?Välishuvi Eesti Telekomi vastu ei ole. Seal on mujale energiat kulutada kui ühele Eesti ettevõttele.?

Eesti Telekomi nõukogu liige, rahandusministeeriumi finantsteenuste osakonna juhataja Veiko Tali ütles, et tema ei oska veel öelda, mis otsuse ta langetaks juhul, kui tuleb arutlusele aktsiate tagasiostmise küsimus. ?Sõltub mahtudest, hinnast. Septembrini on veel palju aega,? sõnas Tali.

Eelmise aasta märtsi lõpu seisuga võrreldes, kui Eesti Telekomi aktsia maksis 155 krooni, on Eesti Telekomi turuväärtus ligi kolm korda kahanenud. Märtsi lõpus oli kontserni turuväärtus 21,3 miljardit krooni, praegu on see ligi 7,5 miljardit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing