Ülo Toomsalu • 28. august 2001 kell 7:28

Pooled plastist politseinikud jäid kadunuks

Maanteeameti katsed asendada maanteede ääres puuduvad politseipatrullid kampaania käigus plastist autokujutistega lõppes varaste kasuks, sest pooled tehiskorravalvurid pole seni välja ilmunud, kirjutab Postimees.

Maanteeameti liiklusohutusosakonna peaspetsialist Urve Sellenberg ütles, et maanteeametil õnnestus kampaania ?Politsei maanteel? käigus tagasi saada neli tervet ja kaks poolikut politseiauto kujutist. ?Poolik tähendab seda, et politseiauto oli kahelt poolt vaadeldav ja üks pool varastati ära,? selgitas Sellenberg.

Suurim vargus leidis aset jaanipäeva paiku, kui äsjaalanud kampaania käigus Tallinna-Tartu maantee äärde välja pandud kümnest politseiauto kujutisest kadus seitse. Osa plastkujutisi toodi tagasi, osa leiti maanteekraavist ja põllult, kuhu ülemeelikud pidutsejad olid need jätnud. Üks selline ?auto? oli koguni Võrumaale taritud ja üks oli rahvamaja hoovis jaaniliste turvalisust ?kindlustamas?.

Sellenbergi sõnul oli plastkujutisi aeg-ajalt soditud, kuid suuremaid lõhkumisi polnud. ?Võib öelda, et roppusi sinna ei kritseldatud, aga prooviti küll, kas hammas peale hakkab. ?Autod? on põhimõtteliselt ka järgmiste kampaaniate ajal kasutatavad,? rääkis Sellenberg.

Sellenbergi sõnul võis kampaaniaga rahule jääda, sest eesmärk alandada sõidukiirust täideti.

Hetkel kuum