Hüvitise nõudmine jättis õpetajad tööta

30. august 2001, 08:10

Otepää suusakooli direktor ütles töökoha üles kahele õpetajale, kes nõudsid endale seadusega ette nähtud likvideerimishüvitisi, kirjutab Postimees.

Eesti spordigümnaasiumi Otepää filiaali matemaatikaõpetaja Silva Hinnobert ja inglise keele õpetaja Ursula Erik ei saa tööd Audentese erakoolis, kuigi nad mõlemad osutusid valituks kuu algul Audentese korraldatud konkursil.

Hinnoberti sõnul näeb ta tööta jäämise taga vaid seda, et tema ja Erik nõudsid endale seadusega ette nähtud lahkumishüvitist. Üle paarikümne aasta suusakoolis töötanud Hinnoberdil oleks see nelja kuu palk.

Ülejäänud õpetajad olid nõus haridusministeeriumi ettepanekuga loobuda poolest neile seadusega ette nähtud hüvitisest.

?Meie kahekesi soovime saada täishüvitist, meiega lõpetatakse tööleping, aga Audentesesse enam ei võeta,? rääkis Hinnobert. ?Tööraamat antakse kätte 31. augustil. Kõik õpetajad olid sundseisus - kui nad loobusid hüvitisest, siis said tööd, muidu mitte. Inimesed nutsid ja kirjutasid alla.?

Veel esmaspäeval kinnitas Valgamaa tööinspektsiooni jurist Jaan Noorsalu, et kuna riik likvideerib spordigümnaasiumi Otepää filiaali, siis on kõigil kooli töötajatel õigus saada lahkumishüvitist. Neile, kel tööstaa?i üle kümne aasta, peaks riik lahkumisel maksma neli kuupalka, lühemat aega töötanutel on õigus kahele-kolmele kuupalgale.

Hüvitise maksmist nõuab töölepinguseadus, mille järgi tuleb likvideeritava ettevõtte töötajatele sellest kaks kuud ette teatada ning maksta vastavalt tööstaa?ile hüvitis, põhjendas Noorsalu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing