Raudteel vahetub täna võim

Andres Reimer 31. august 2001, 00:00

Kui Baltic Rail Service (BRS) kannab täna Hansapanka koondatud ühe miljardi krooni suuruse ostusumma erastamisagentuuri arvele Ühispangas, saab ta pärast kandedokumentide esitamist Eesti Raudtee enamusaktsiate omanikuks, ütles eile erastamisagentuuri nõunik Väino Sarnet. ?Tehingut võivad praegu takistada üksnes mingisugused etteaimamatud tehnilised probleemid,? lisas Sarnet.

Kohe seejärel kaotab oma volitused Eesti Raudtee senine nõukogu ning võim raudteel läheb BRSi kätte, kes omab uues nõukogus viit kohta kolme riigi esindaja vastu.

Kuigi Eesti Raudtee nõukogu korraline istung on määratud esmaspäevaks, koguneb uus järelevalveorgan tõenäoliselt juba täna, valides esimeheks kaks aastat tagasi USA esiraudteeärimeheks kuulutatud Burkhardti Ameerika konsultatsioonifirma Rail World juhi.

BRSi poolt kuuluvad nõukogusse veel Andrew Smith Suurbritannia raudteefirmast Jarvis International, Henry Posner III USA ettevõttest Railroad Development Corp, samuti Jüri Käo ja Guido Sammelselg Eesti kapitali esindavast Ganiger Investist. Eesti riigi poolt jäävad nõukogusse Tõnu Kõiv ja Aap Tänav teede- ja sideministeeriumi poolt ning Marek Uusküla rahandusministeeriumist.

Esimeste otsustena tühistab uus raudteenõukogu tõenäolisel Eesti Raudtee seniste juhtide kavandatud Luganski vedurite ostu ja kuulutab välja auditi juhatuse seniste otsuste õiguspärasuse selgitamiseks.

Mitme erastamistehingule lähedal seisva isiku hinnangul võib veduritehingust puhkenud konflikt maksta Parbo Juchnewitschile koha ASis Eesti Raudtee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing