Ühispank: Arenevad turgudel püsib ebakindlus

04. september 2001, 15:13

Arenevad turgudel püsib ebakindlus, kirjutavad Ühispanga Turud Globaalstrateegia septembrikuises ülevaates.

Argentiina kriis pole veel lõppenud - enne IMF 8 mld USA dollari suusruse abipaketi saabumist olid valuutareservid langenud 30% aasta algusest, deposiidid -10% indikeerides tõsist kapitali lahkumist riigist. Nüüd tahavad investorid veenduda, et valitsus suudab eelarve tasakaalustada ja teha lõpu viimased 3 aastat väldanud majanduslangusele. Suureks riskiks on parlamendivalimised oktoobris.

IMF viimane abipakett Argentiinale on aidanud stabiliseerida olukorda ka teistel turgudel, sealhulgas Türgis, kus alles hiljuti valitsus emiteeris 3-kuulisi 98% tootlusega valitsuse võlakirju. Tasakaal on siiski hetkel habras ja erilist huvi arenevate turgude vastu märgata ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing