Analüütik USAst: börsi avanemine saab hirmus olema

Raimo Ülavere 11. september 2001, 20:38

USA majanduslanguse väljavaated süvenesid investorites pärast terroriakti USAs, kirjutab Reuters viidates analüütiku hinnangule.

Me oleme tõendanud kõiki põhjusi majanduslanguseks, ütles Stanley Nabi, Credit Suisse Asset ManagementŽi juht. ?See saab homme hirmus olema,? tegi ta prognoosi juhuks, kui börs homme USAs peaks avanema. Selleks on kaks põhjust. Esiteks, psühholoogiline. Teine on fundamentaalne, terroriakt tähendab, et taandumine majanduses kiireneb üle majanduslanguseks, rääkis Nabi.

Arvan, et terroriakt annab löögi tarbimisele, märkis Nabi, lisades, et see annab tarbijale põhjust öelda ?praegu pole aeg kulutamiseks?. Majandus aga jätkab jahtumist, kui tarbijad hoiavad rahakotirauad koos.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing