Busside müük Eestis ootab kasvu

ÄP 18. september 2001, 00:00

Eelmisel nädalal tegi Scania teatavaks, et taastas Eestis busside tootmise. Lähematel kuudel valmistab Tartus taasavatud bussitehases Eesti jaoks 20 uut linnaliini bussi. Need bussid on tellinud Tallinnas ühistranspordi liinikonkursi võitnud SL-Bussiliinid ja MRP Linnaliinid.

Seni on Eestis iga kuu müüdud keskmiselt neli erinevat bussi. Neistki on enamik väikebussid. Uus tehas lubab Eesti bussimüügi numbritele tõhusat lisa. Tehase omanikud, kes on endise Scania Tartu bussitehase Baltsacn juhatuse liikmed, loodavad prognoosides aastas toota 18?20 linnaliini bussi. Nende kasutada olevate hoonete ja seadmete maksimaalne võimsus oleks toota kuni viis bussi kuus. Tõsi, osa busse loodetakse müüa Eestist väljapoole. Väliskliente on lubanud bussitehasele leida Scania Bus Nordic AB. Esimesi tellimusi lubas firma müügijuht Anders Larsson juba oktoobris.

Vaata siit:
Tarbesõidukite müük augustis 2001

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing