Tartu raad kakleb toasooja hinna pärast

19. september 2001, 08:20

Keskerakond nõuab Tartu linnavalitsuselt tuleva aasta veebruari plaanitud kaugküttesooja hinna tõusu takistamist, kuid linnasekretäri kinnitusel pole rael selleks seaduslikke võimalusi, kirjutab Tartu Postimees.

Tartu linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Tõnu Kauba ootab homsel volikogu istungil meer Andrus Ansipi vastust, kas linnavalitsus peab hinnatõusu põhjendatuks ja kuidas plaanib raad tartlasi selle eest kaitsta.

?Linna juhtpoliitikud rääkisid enne Tartu keskkatlamaja aktsiate müüki sellest, et lähiaastail soojus ei kalline,? meenutas Kauba. ?Praegune olukord on teistsugune. Varasemad seisukohad kipuvad minema uutega teravasse vastuollu.?

2002. aasta esimesest veebruarist kavatseb AS Tartu Keskkatlamaja kasseerida tarbijailt ühe megavatt-tunni soojusenergia eest 359 krooni, ühes käibemaksuga on uus hind 377 krooni.

Vana hinnaga võrreldes on tõus 5 kuni 27 krooni MWh eest. Kasvu erinevus sõltub sellest, kas kortermajja on paigaldatud soojussõlm või mitte.

Tõnu Kauba ütles, et tema andmeil pole Tartu keskkatlamaja ega selle katusettevõtte Tartu Energia majanduslik olukord nii vilets, et õigustada toimetuleku piiril elavatele linlastele järjekordset lisakulu.

Linnapea Andrus Ansip leidis, et Tõnu Kauba on mõistnud Tartu keskkatlamaja ostu-müügieelseid lubadusi valesti. Ansipi väitel ei olnud mullu juttu hinnatõusu välistamisest, vaid sellest, et keskkatlamaja aktsiamüük hinnatõusu ei põhjusta.

Linnapea kinnitas, et tema käsutuses olevate andmete järgi on tuleva aasta kaugküttesooja kallinemine tingitud otseselt maagaasi kallinemisest. Gaas moodustab ligi 60 protsenti Tartu Energia soojaallikaist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing