Kodumajagrupp rajab Viimsisse uue elamurajooni

Inno Tähismaa 25. september 2001, 15:21

Senine Tiskre kinnisvaraarendaja Kodumajagrupi AS kavandab lähiajal uut arendusprojekti Viimsis Leppneemes, mi sünnib koostöös Eestimaa Looduse Fondi ja ASiga Hansa Liising.

?Leppneeme peaks meie nägemuses säilitama senise kaluriküla rohkem kui 700-aastased traditsioonid koos uue elukeskkonnaga,? kinnitas Kodumajagrupi AS juhataja Urmas Laur ettevõtte teates.

Leppneeme 24-hektarilisele alale on kavandatud 44 krunti, millede suurused jäävad vahemikku 3000-13 000 m², keskmiselt 4000 ? 5000 m². Valdav enamus kruntidest on planeeritud kahe sihtotstarbega, kus 10?20% pindalast moodustab elamumaa ja 80?90% metsamaa. ?Kuna nendel maaliikidel on väga erinevad maamaksumäärad, on selline lahendus ka maksustamise seisukohalt tulevastele külaelanikele igati soodus,? kommenteeris Laur.

Hansa Liising Eesti kinnisvaraliisingu projektijuhi Sven Soomuste sõnul on tegemist perspektiivika projektiga, mis peaks kindlasti huvi pakkuma loodust hindavatele inimestele. Planeering hõlmab endisi Miku, Põldmäe ja Koltse talude maid ning on omamoodi läbilõige Põhja-Eesti rannikust: meri ja mets niidualadega, tänane küla ja palju muud looduses nendega kaasnevat, mis on väärt säilitada ja hoida.

Planeeringuga on määratud rändrahnude ja väärtusliku metsa kaitsetsoonid, mis jäävad eravaldustesse, kuid säilitatakse tervikuna. ?Kandvaks ideeks on süvendada eraomaniku teadlikkust tema valduses olevatest loodusväärtustest, mis tõstab kogu kinnisvara väärtust,? selgitas Urmas Laur.

Hoonestuse projekteerimisel tuleb tulevasel omanikul juhinduda ühtsest maastikuarhitektuurist, mille lahendus valmib koostöös Eestimaa Looduse Fondiga.

Eestimaa Looduse Fondi (ELF) tegevdirektori Toomas Trapido sõnul näeb ELF antud projekti näol võimalust kujundada Eesti esimene omataoline igas mõttes võimalikult keskkonna- ja inimsõbralik uus linnalähedane elamurajoon. ?ELF peab oluliseks, et tulevases kinnisvaraarenduses leiavad laialdast kasutust praegu juba konkurentsivõimelised keskkonnasõbralikud tehnoloogiad. Kui meie praegune visioon teoks saab, on see just see elukeskkond, millest paljud inimesed alateadlikult unistanud on,' ütles Trapido.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing