Ettevaatlik tõus enne keskpanga istungit

Romet Kreek 03. oktoober 2001, 00:00

Esmaspäeval eelistasid Ameerika investorid aktsiatele raha ning ostsid väga ettevaatlikult kaitsvate tööstusharude, näiteks tubakatööstuse, kullatootjate, tervishoiu- ja kommunaalmajanduse ettevõtete, väärtpabereid.

Investeerimispank Robertson Stephens levitas esmaspäeval analüüsi, kus ta teatas augustis toimunud pooljuhitootmise ajaloo suurimast müügilangusest, viidates pooljuhitootjate ühenduse raportile, mis näitab 48,1 protsendi võrra käibe langust augustis võrreldes mullu sama ajaga.

Investeerimispank Merrill Lynch kärpis Inteli ja teise pooljuhitootja AMD kasumiootusi seoses arvutikiipide nõrga nõudlusega.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine langes esmaspäeval 0,12 protsendi võrra 8837 punktile. Nasdaq kaotas 1,22 protsenti oma väärtusest, lõpetades kauplemispäeva 1480 punktil. Laiemalt turgu kajastav S&P 500 indeks langes 0,23 protsendi võrra 1039 punktini.

Teisipäeval alustasid aktsiaturud ettevaatliku optimismiga, oodates Ühendriikide keskpangalt 0,50 protsendipunkti võrra intresside alandamist elavdamaks haiglast majandust. Nasdaq oli kella 18ks tõusnud 1,27 võrra 1499 punktile ja Dow 0,47 võrra 8878 punktini.

USA suuruselt teine arvutitootja Compaq, kes andis esmaspäeval pärast aktsiaturgude sulgumist kasumihoiatuse, alustas teisipäevast kauplemispäeva langusega. Kella 18.20ks oli aktsia hind kukkunud 8,02 dollarile ehk 3,72 protsendi võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing