1.jaanuariks 2004 kaob turult kolmandik Venemaa pankadest

08. oktoober 2001, 17:23

Pärast kõigi vene pankade üleminekut rahvusvahelistele finantsaruandluse standarditele kaob turult umbes kolmandik pankadest, teatas vene majandusarengu ja kaubanduse ministri asetäitja Arkadi Dvorkovitsh kohtumisel Rootsi äriringkondadega.

Dvorkovitsh loodab, et kaovad eelkõige rahapesuga seotud ja makse halvasti maksvad pangad. Tema sõnul arutatakse praegu pankade omakapitali tõstmist 5 mln euroni, kusjuures nõue kehtib nii uute, kui juba eksisteerivate pankade suhtes. Praegu ei vasta sellele kriteeriumile umbes 66 protsenti pankadest.

Rahvusvahelised finantsaruandluse standardid on märgatavalt jäigemad, kui praegu Venemaal kehtivad. Pangad peavad täiustama sisekontrolli süsteemi ja võtma kasutusele infotehnoloogiaid. Kõik Venemaa pangad peavad uutele standartidele üle minema 1.jaanuariks 2004, kirjutab Kommersant.ru.

<#Kommersant.ru=http://www.kommersant.ru/lenta.html?id=23031>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing