16. oktoober 2001 kell 7:47

Põhjaõngitsejad tõstsid Ameerika aktsiaturgu

Ameerika aktsiaturg, mis tegi eile päeva esimesel poolel läbi languse tingituna firmade kehvade majandustulemuste kartusest ja siberi katku leviku hirmust, tegi põhjaõngitsejate toel tagasi osa kaotustest.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> suutis tõusta 0,04 protsendi võrra plussi 9347,62 punktile pärast päevasisesest ühe protsendilist miinust.

Nasdaq <GR#US.^IXIC> paranes kahe protsendilisest miinusest, sulgudes 0,42 protsendises kaotuses 1696,31 punktil. S P 500 indeks <GR#US.^SPC> langes 0,15 protsendi võrra 1089,98 punktile.

Enam kui 1,02 mld aktsiat vahetasid omanikku NYSEl ja 1,58 mld Nasdaqil.

Ameerika sõjaline kampaania käib Afganistanis juba teist nädalat. USA senati enamuse liider Tom Daschle sai pulbrit täis kirja, mis osutus testimisel siberi katku kandjaks, teatas Capitol Hilli politsei. See suurendas rahva hirmu terrorismi ees.

Eile kvartali majandustulemused avaldanud USA nr. 3 panga valdusfirma Bank of America aktsia <GR#US.BAC> tõusis 4,8 protsendi võrra 55,55 dollarile.

Ameerika tööstuse titaan Bethlehem Steel Corp <GR#US.BS>, kelle teras aitas omal ajal tõusta USAl maailma superjõuks, otsib pankrotikaitset kreeditoride eest seoses odava terase impordiga, kõrgete kuludega ja nõrga majandusega. Aktsiaga kauplemine peatati 1,20 dollaril.

Investeerimispank J.P. Morgan <GR#US.JPM> kärpis eile pooljuhitootja PMC-Sierra <GR#US.PMCS> investeerimisreitingut kuna aktsia olevat liiga kõrges hinnas. Samasugust kohtlemist leidsid ka teised samasse sektorisse kuuluvad Applied Micro Circuits <GR#US.AMCC>, Xilinx <GR#US.XLNX> ja Altera <GR#US.ALTR>. Teine investeerimispank Lehman Brothers <GR#US.LEH> alandas Applied Materials <GR#US.AMAT>, KLA-Tencor <GR#US.KLAC> ja Teradyne Inc <GR#US.TER> reitinguid, kuna sektori paranemine on jätkuvalt surutud tulevikku.

Philadephia börsi pooljuhisektori indeks <GR#US.^SOXX> langes eile 4,65 protsendi võrra. Täna pärast aktsiaturu sulgemist oma tulemused avaldava sektori lipulaeva Inteli aktsia <GR#US.INTC> langes eile 2,56% võrra 24,38 dollarile.

Hetkel kuum