Kadi Heinsalu • 16. oktoober 2001 kell 6:15

Üks WTC-terrorist üritas pääseda Soome

Soome kaitsepolitsei uurimus on paljastanud, et üks New Yorgi suitsiiditerroristidest üritas pääseda eelmise aasta oktoobris Soome, kirjutab MTV3.

Mees taotles viisat Soome Riadis asuvas Saudi-Araabia suursaatkonna kaudu, kuid Soome välisministeerium ei andnud seda talle. Ministeerium hankis enne seda Soome kaitsepoliseilt infot ja kaitsepolitsei sõnul ei olnud mehe dokumendid kõigiti selged ja korras.

Soome sõita tahtnud terrorist oli Saudi-Araabia kodanik Hamza S. Al-Ghamdi. FBI andmetel oli ta United AirlinesŽi Boeing 767 ?lennukis, mis 11. sepembril suunati World Trade Centeri lõunatorni. Esimene lennuk kukutati põhjatorni. Kaitsepolitsei ei tea, miks Hamza al-Ghamdi üritas Soome pääseda.

Hetkel kuum