Kalle Jürgenson: olen 50 000 kroonise limiidi vastu

Inno Tähismaa 18. oktoober 2001, 17:05

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees, Isamaaliidu liige Kalle Jürgenson ütles, et tema oli tänasel tulumaksu- ja sotsiaalmaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu arutusel vastu 50 000 kroonise limiidi seadmisele maksustatavast tulust maha arvatavale summale.

Jürgenson ütles, et ta ei mäleta enam, kes olid vastu ja kes poolt, enamus komisjoni liikmetest hääleta limiidi kaotamise vastu.

Jürgenson ütles, et ta toetab ettepanekut jätta mahaarvamiste piiriks ainult 50% maksustatavast tulust. ?Number on aasta pärast jälle jalus ja siis järgneb poliitiline enampakkumine,? põhjendas ta oma seisukohta konkreetse numbri osas.
Jürgensoni sõnul tuleb seaduseelnõu riigikogus arutusele järgmisel kolmapäeval, 24. oktoobril. Komisjoni otsusel pole riigikogu täissaali otsusele mingit kohustuslikku mõju.

Jürgensoni sõnul oli täna kohal rahanduskomisjonis 9 liiget, peale tema veel komisjoni aseesimees, Rahvaliidu liige Jaanus Männik, Rahvaliidu liige Jaan Pöör, Ivi Eenmaa, Reformierakonna liige Meelis Atonen, Isamaaliidu liige Kadri Jäätma, Koonderakonna liige Mart Siimann, Keskerakonna liige Laine Tarvis ja Mõõdukate erakonna liige Rein Järvelill.

Riigikogu rahanduskomisjonist öeldi, et komisjonis sai muudatusettepanek, mille järgi oleks kaotatud rahaline piirang mahaarvatavale tulule ning sisse oleks jäänud vaid 50% piirang, ühe poolthääle ja seitse vastuhäält. Ülejäänud muudatusettepanekud, mis käsitlesid piiramäära tõstmist eelnõus kirjas olevalt 50 000 kroonilt, said komisjonis 2 poolthäält ja kuus vastuhäält.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing