• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsileheküljed teevad Äripäevast majanduslehe

  Äripäeva börsitoimetuse juht
  Äripäeva börsileheküljed on mõeldud eelkõige kaht tüüpi lugejatele: väikeinvestoritele ning spetsialistidele. Spetsialistid on näiteks raamatupidajad, kellel on vaja jälgida valuutakursse, hoiuseintresse ja kas või rahaturufondi tootlusi. Sellesse gruppi kuuluvad ka väikeettevõtted, kes tegelevad näiteks kütuste impordiga, kellele aga kütustele ja metallidele spetsialiseeritud uudisteagentuuri Platt?s teenuste sisseostmine on liiga kallis. Neid väikeettevõtteid silmas pidades avaldame olulisemate naftasaaduste, aga ka teiste börsikaupade (metallid, kohv, suhkur) börsihindu, mis sisuliselt on nende kaupade maailmaturu hinnad.
  Peamine sihtgrupp, kellele me börsilehekülgi teeme, on siiski väikeinvestor, kes paigutab või mõtleb paigutada oma vaba raha väärtpaberitesse. Need investorid, kes soetavad aktsiaid pikemaks perioodiks (aastateks), ei pea igapäevaselt istuma arvutiekraanide ees ega pidevalt jälgima interneti vahendusel aktsiahindade liikumisi. Selliseid inimesi, kellel on aega ja tahtmist jälgida päev päeva järel hinnaliikumisi reaalajas, on mittespetsialistide hulgas vähe. Enamik neist on seotud oma põhitööga ning võib-olla alles õhtul enne magamaminekut leiavad aega heita pilgu ajalehele ja vaadata, kuidas nende investeeringud elavad.
  Maailm on muutumas väiksemaks. Vara paigutamine välisaktsiatesse muutub järjest hõlpsamaks. Tallinna Väärtpaberibörsil noteeritud ettevõtete valik on väike ja ettevõttedki tihtipeale väetid. Neile, kes soovivad investeerida mujale maailmas, avaldame väikese valiku ka naaberturgude (Soome, Rootsi), aga ka maailma juhtiva väärtpaberituru (USA) ettevõtete aktsiainfot.
  Ega börsiinformatsiooni ei avaldata ainult majanduslehtedes. Aktsiate hinnaliikumisi, fondide tootlusi ja muud taolist avaldab ka enamik maailma päevalehti (kui tabloidid välja arvata). Kui suures ulatuses seda tehakse, sõltub paljuski kohalikest oludest.
  Börsiinformatsioon on aga iga majanduslehe kohustuslik osa. Tihti hõlmab finantsturgudele pühandatud lehekülgede arv suurema osa majanduslehe mahust. Kuna Eesti finantsturud pole veel piisavalt välja arenenud, on ka Äripäeva börsilehekülgede maht suhteliselt tagasihoidlik.
  Majanduslikult aktiivsed inimesed ei saa kusagil maailmas läbi börsiinformatsioonita. Erand pole selles suhtes ka Eesti. Olen üsna kindel, et see aeg ei olegi nii väga kaugel, kui börsilehekülgede maht kasvab Äripäevas plahvatuslikult.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Intervjuu Prantsuse kaubandusministriga: Euroopa Liit peab tooma tööstused tagasi koju
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.