Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsileheküljed teevad Äripäevast majanduslehe

  Äripäeva börsitoimetuse juht
  Äripäeva börsileheküljed on mõeldud eelkõige kaht tüüpi lugejatele: väikeinvestoritele ning spetsialistidele. Spetsialistid on näiteks raamatupidajad, kellel on vaja jälgida valuutakursse, hoiuseintresse ja kas või rahaturufondi tootlusi. Sellesse gruppi kuuluvad ka väikeettevõtted, kes tegelevad näiteks kütuste impordiga, kellele aga kütustele ja metallidele spetsialiseeritud uudisteagentuuri Platt?s teenuste sisseostmine on liiga kallis. Neid väikeettevõtteid silmas pidades avaldame olulisemate naftasaaduste, aga ka teiste börsikaupade (metallid, kohv, suhkur) börsihindu, mis sisuliselt on nende kaupade maailmaturu hinnad.
  Peamine sihtgrupp, kellele me börsilehekülgi teeme, on siiski väikeinvestor, kes paigutab või mõtleb paigutada oma vaba raha väärtpaberitesse. Need investorid, kes soetavad aktsiaid pikemaks perioodiks (aastateks), ei pea igapäevaselt istuma arvutiekraanide ees ega pidevalt jälgima interneti vahendusel aktsiahindade liikumisi. Selliseid inimesi, kellel on aega ja tahtmist jälgida päev päeva järel hinnaliikumisi reaalajas, on mittespetsialistide hulgas vähe. Enamik neist on seotud oma põhitööga ning võib-olla alles õhtul enne magamaminekut leiavad aega heita pilgu ajalehele ja vaadata, kuidas nende investeeringud elavad.
  Maailm on muutumas väiksemaks. Vara paigutamine välisaktsiatesse muutub järjest hõlpsamaks. Tallinna Väärtpaberibörsil noteeritud ettevõtete valik on väike ja ettevõttedki tihtipeale väetid. Neile, kes soovivad investeerida mujale maailmas, avaldame väikese valiku ka naaberturgude (Soome, Rootsi), aga ka maailma juhtiva väärtpaberituru (USA) ettevõtete aktsiainfot.
  Ega börsiinformatsiooni ei avaldata ainult majanduslehtedes. Aktsiate hinnaliikumisi, fondide tootlusi ja muud taolist avaldab ka enamik maailma päevalehti (kui tabloidid välja arvata). Kui suures ulatuses seda tehakse, sõltub paljuski kohalikest oludest.
  Börsiinformatsioon on aga iga majanduslehe kohustuslik osa. Tihti hõlmab finantsturgudele pühandatud lehekülgede arv suurema osa majanduslehe mahust. Kuna Eesti finantsturud pole veel piisavalt välja arenenud, on ka Äripäeva börsilehekülgede maht suhteliselt tagasihoidlik.
  Majanduslikult aktiivsed inimesed ei saa kusagil maailmas läbi börsiinformatsioonita. Erand pole selles suhtes ka Eesti. Olen üsna kindel, et see aeg ei olegi nii väga kaugel, kui börsilehekülgede maht kasvab Äripäevas plahvatuslikult.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.