Venemaa ei paindu OPECi surve all

23. oktoober 2001, 10:52

Venemaa ei kavatse vähemalt lähiajal naftatoodangut piirata, õõnestades sellega naftat eksportivate riikide organisatsiooni OPEC jõupingutusi nafta hinna languse peatamiseks, kirjutab Financial Times.

Nii teatas Venemaa energeetikaminister Igor Jusufov pärast Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Venezuela presidendi Hugo Chavezi kohtumise järel. Chavez on kolmenädalasel ringsõidul naftat tootvates OPECisse mitte kuuluvates riikides, et kutsuda neid koostööle nafta hinna toetamisel.

11. septembri terrorirünnakust on nafta hind langenud neljandiku võrra.

Londonis asuva globaalsete energeetikauuringute keskuse hinnangul kasvab OPECisse mitte kuuluvate riikide naftatoodang aastaks 2002 700 000 barreli võrra päevas, mis katab kogu nõudluse juurdekasvu isegi kõige optimistlikuma stsenaariumi korral maailmamajanduse kasvu taastumisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing