• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Compaq kärpis IV kvartali prognoose

  Maailma teine suurem personaalarvutite tootja Compaq Comuputer teatas eile õhtul, et kolmanda kvartali kahjum vastas ootustele, kuid kärpis neljanda kvartali porgnoose seoses ettevõtete jätkuvalt madalate kulutustega IT vallas, kirjutab Financial Times.

  Compaqi kolmanda kvartali kahjum oli 499 miljonit dollarit (8,8 mld krooni) ehk 29 USA senti aktsia kohta. Eelmise aasta samal ajal teenis ettevõte kasumit 557 miljonit dollarit (9,8 miljardit krooni) ehk 31 senti aktsia kohta.
  Compaqi käive langes tänavu kolmandas kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 33 protsenti 7,5 miljardi dollarini (132 mld krooni).
  Jättes välja investeerimiskahjumid, kujunes ettevõtte tegevuskahjumiks 120 miljonit dollarit (2,1 mld krooni) ehk 7 senti aktsia kohta.
  Analüütikute prognooside kohaselt oleks ettevõtte kahjumiks pidanud kujunema 6 senti aktsia kohta.
  Oktoobrikuu alguses hoiatas Compaq, et kahjumiks aktsia kohta võib kujuneda 5?7 senti.
  Compaq teatas eile, et ootab neljanda kvartali käibeks 7,6?7,8 mld dollarit (kuni 137,4 mld krooni) ja kahjumiks aktsia kohta 3 senti.
  Analüütikud prognoosisid ettevõttele neljandaks kvartaliks üle 8,2 miljardi dollari ulatuvat käivet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.