• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kliendid tunnevad koolitusfirmasid üsna vähe

  Uuringu läbi viinud ASi Emor Gallup Media suunajuhi kohusetäitja Külli Esko sõnul jäi koolitusfirmade tuntus ja nende pakutavate teenuste teadmine üldiselt teiste valdkondade vastavatele näitajatele alla, kuna see valdkond eeldab pigem tööalast kogemust, mida aga paljudel ei pruugi olla. Näiteks mobiiltelefonide tootjate või sideteenuste pakkujate puhul mängib kindlasti isiklik kogemus tunduvalt suuremat rolli ja seetõttu on ka nende tuntus ja teenustest informeeritus oluliselt suurem, selgitab Esko.
  Koolitusfirmade juures tuli välja ka see, et üldiselt olid vastajate hulgas teatumad n-ö kool-tüüpi koolitusepakkujad EBS, Mainori Majanduskool, Concordia Ülikool ja Audentes. Kõrge tuntuse tase ei tähendanud siiski, et ka nende pakutavad võimalused oleks väga tuntud. Näiteks uuringu kohaselt kõige tuntumat firmat EBSi teadis rohkem kui kaks kolmandikku küsitletutest, kuid EBSi teenuseid tundis väga hästi või hästi alla 40% vastanutest.
  Täienduskoolitust pakkuvatest firmadest oli kõige tuntum AS Invicta. Seda firmat teadis rohkem kui viiendik küsitletutest ning iga kümnes teadis väga hästi ka Invicta teenuseid. Mitme koolitusfirma kohta ei öelnud aga ükski küsitletu, et on nende toodetest ja teenustest väga hästi informeeritud.
  Võrreldes teiste valdkondadega saadakse koolitusfirmade kohta küllalt palju informatsiooni internetist. Seetõttu tasub koolitusfirmadel vaadata, kas nad pööravad internetile piisavalt tähelepanu.
  Koolitusfirmade uuring viidi läbi üle viie töötajaga firmade hulgas ja küsitletavaks valiti see juht või spetsialist, kes tema enda hinnangul oli ühe või teise valdkonnaga kõige enam kursis, kusjuures kursisoleku kriteeriumi pani iga vastaja ise paika. Seega ei saa kindlasti väita, et tegu on firmade (antud juhul siis koolitusfirmade) üldise tuntusega, kuna antud uuringus olid küsitletavateks inimesed, kes olid juba konkreetse valdkonnaga kursis. Tulemused ei ole mingile sihtrühmale laiendatavad, vaid näitavad siiski pigem seda, kuidas jagunesid uuringus osalenud inimeste hinnangud.
  Kaubamärkide uuringus osales kokku 321 juhti-spetsialisti, konkreetselt koolitusfirmasid puudutavat küsimustikku täitis 81 vastajat.
  Oluline on mainida ka seda, et valdkonnaga kursisoleku puhul ei tehtud vahet, kas tegu on isikliku või tööalase kogemusega, st näiteks panganduse puhul võis ülekaalus olla pigem isiklik (tööväline) kogemus, kuid ekspedeerimisfirmade puhul oli suur osa kontaktidest eeldatavasti tööalane.
  Uuringu käigus kogemuse n­ö päritolu ei täpsustatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
USA aktsiaturg lõpetas jaaninädala ralliga
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Rapla rahvas on uue Risti Kaubanduskeskuse juba hästi omaks võtnud
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Vene Teater otsib sõjakeerises rahupunkti. "Lapsed ei pea teadma, mis on sõda ja surm"
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.