Inge Rumessen • 29. oktoober 2001 kell 11:55

Reisenbuk: Eesti võib lubada eelarvedefitsiiti

Trigon Marketsi analüütiku Toomas Reisenbuki sõnul võib Eesti endale lubada eelarvedefitsiiti aastatel, kui majanduskasv järsult kahaneb.

<pilt#ToomasReisenbuk.jpg#Trigon Marketsi analüütik Toomas Reisenbuk#130#200#0>

?Laiemat tausta arvestades, kus näiteks Poolas ja Tshehhis räägitakse järgmise aasta eelarve defitsiidist suurusjärgus 10% SKTst ja rohkem, on meie kartused nagu torm veeklaasis,? ütles Reisenbuk. ?Eestil pole suurt võlakoormust ja kui eelarve tulude pool on ka defitsiidis, siis pole see katastroof.?

Reisenbuk ütles, et ta ei jaga seisukohta justkui rahandusministeerium oleks teinud suuri vigu eelarve koostamisel. Kui eelarve tegemist suvel alustati, siis olid ka pankade analüütikud optimistlikumad. ?Kõik Eurotsooni riigid peavad arvestama, et järgmisel aastal võib riigi eelarve jääda defitsiiti. Mõõdukas defitsiit on majandusele positiivne.?

?Trigon Markets usub oma ennustustes pigem 3% majanduse reaalkasvu, samas anname endale aru, et ükskõik kes prognoose teeb, peab arvestama vea võimalusega,? ütles Reisenbuk.

Hetkel kuum