Tõnis Arnover • 1. november 2001 kell 9:03

Soomes rikastusid enim aktsiaid õigel ajal müünud firmajuhid

Täna avaldatakse Soomes eelmisel aastal suurimat tulu saanute andmed. Selgub, et üle saja miljoni marga (263 mln krooni) teenis 12 inimest, kes oskasid aktsiaid müüa enne suure börsimulli lõhkemist, kirjutab Helsingin Sanomat. 1999. a oli nii suure tulu saajaid ainult kolm.

Suurim võitja on JOT Automation OY juhatuse esimees 43aastane Veikko Lesonen, kes müüs börsi kõrgseisus mullu kevadel aktsiaid 2,18 miljardi Eesti krooni eest.

Nokia peadirektor Jorma Ollila teenis optsioonide müügist umbes 763 miljonit Eesti krooni.

Võitjate hulgas on veel TJ Groupi, Stonestofti, F-Secure, Eimo jt juhid.

Väikese pleki jätab asjale ainult asjaolu, et näiteks JOT Automation ja TJ Group teatasid vaid paar kuud pärast oma juhtide hiilgavat aktsiatehingut turge üllatanud suurest tulude vähenemisest. Sama oli ka Elcoteqiga, mille üks omanikke müüs suurel hulgal akatsaid kuu aega enne seda, kui Ericsson koostöölepingu üles ütles, mis viis Elcoteqi aktsia vabalangusse.

Hetkel kuum