Viktoria Korpan • 16. november 2001 kell 9:04

Telefonisideta 2000 ET klienti

Hinnanguliselt on sideta 2000 telefoniomanikku, elektritoite taastudes taastub ka side, ütles ET pressiesindaja Anu Vahtra.

Täna hommikuse kella kaheksase seisuga oli voolukatkestuse tõttu seiskunud 31 väikejaama ja 180 telefonijaama töötas juba jaama oma akudel.

'Lisaks valmistub Eesti Telefon paigaldama suurematesse telefonijaamadesse diiselgeneraatoreid, mis varustaksid telefonijaama elektritoitega ka peale akutoite lõppemist,' sõnas Vahtra. 'Enim jaamu on voolukatkestuse tõttu seiskunud Lääne- Virumaal, Viljandimaal (5 telefonijaama) ja Tartumaal (4 telefonijaama).'

Voolukatkestuse tõttu seiskunud telefonijaamade kõrval on torm teinud kurja ka telefoni õhuliinidele.

'Eile õhtuks oli olukord peaaegu normaliseerunud,' tõdes Vahtra. 'Tormi ja voolukatkestuse tõttu oli õhtul kella kuue ajal rivist väljas vaid kolm Võrumaa telefonijaama ja voolukatkestuse tõttu töötas akutoitel vaid ligi 50 telefonijaama. '

Hetkel kuum