Rootsi toob oma pensionifondide raha peatselt börsile

19. november 2001, 00:00

Rootsi rahandusministeeriumile teeb muret välisinvestorite aktiivsus Rootsi börsil ning kodumaiste ettevõtete libisemine väliskapitali kätte. seetõttu plaanib valitsus lubada börsile Rootsi pensionifondide miljardid. Riiklike pensionifondide investeerimisreeglid vaadatakse ümber ja see võimaldab börsile tuua ca 550 miljardit Rootsi krooni.

Hetkeseis: Täna kiruvad rootsi pensionärid valitsuse toonast otsust. Ainuüksi viimase aastaga on börsid söönud pensionirahadest 28,2 miljardit Eesti krooni. Kaotus on üle 25. Asjatundjad ütlevad, et oleksid inimesed jäänud traditsioonilise ja kindlama intressitulu juurde, olnuks kaotus 2-3 ehk 1,7-3,4 miljardit krooni. Ka Inglismaal loobub erapensionifonde investeeringutest aktsiatesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing