• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pensioni tõstmise teed:

  Arvan, et Eesti riik on piisavalt rikas ja areneb jõudsalt selleks, et pensionäridele vanaduspõlves inimväärset elu kindlustada. Puudub vaid poliitiline tahe. Juba ainuüksi Euroopa Liidu miinimumnõuetest lähtuvalt tuleks tõsta pensione 200 krooni võrra kuus, saavutamaks 40protsendiline tase keskmisest palgast. Pensionäri probleem pole, kust vajaminevad summad leitakse. Pensionäride Ühenduse esimees SVEN PÄRN (Postimees 15.11.2001)
  ___________________________________________
  Puudujäägi võiks katta Eestist välja viidava kapitali maksustamise ning samuti offshore-firmadega tehtud tehingute maksustamisega, Eestist välja viidav kapital või ka meie investeeringud välisriiki tuleks maksustada 26protsendilise maksuga ja offshore-firmadega tehtavad tehingud peaksid minema 20protsendilise maksu alla. Rahvaliidu liige JANNO REILJAN (Postimees 16.11.2001)
  ___________________________________________
  Riigi soov on kindlustada pensionäridele kvaliteetne elukeskkond, kuid võimalus pensione tõsta sõltub ühiskonna üldise jõukuse kasvust, sotsiaalmaksu laekumisest. Pensionäridele on oluline ka kindlus pensionide korreleerumise suhtes üldise majandusliku arenguga. Indekseerimine näeb ette iga-aastase pensionide suuruse ülevaatamise seadusega paika pandud indeksi alusel vastavalt THI ja sotsiaalmaksu fondi keskmisele muudule. Pensionitõus ei sõltu poliitilistest otsustest, vaid põhineb selgel metoodikal.
  Tegemist on tagantjärele indekseerimisega, mis on selgem ja lihtsamini kontrollitav. Retroaktiivne indekseerimine aastase viitega keskmist kasutades aitab majandustsükleid ja seeläbi pensione ühtlustada. Rahandusministeeriumi spetsialist KADI OORN (ÄP 06.12.2000)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
FEB ostab väiksema konkurendi
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.