Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaene naaber rühib rikkaks

  Peterburi maanteed ääristavate potisiniste aknaraamidega pilpakülade taha kerkivad sadu miljoneid kroone maksvad tootmishooned. ?Kui Eesti astub Euroopa Liitu, siis Kingissepa rajoonist saab Venemaa sillapea Euroopaga suhtlemisel,? ütleb rajooni administratsiooni juht Aleksandr Drozdenko, kes võttis teisipäeval vastu Eesti-Vene Ettevõtjate Koja delegatsiooni.
  Kingissepa ettevõtjad tahavad Eestist piiritust, piima ja mõõdikuid.
  ?Veel aasta tagasi polnud Kingissepa rajoonis midagi,? ütleb Eesti-Vene Ettevõtjate Koja esimees Oleg Karpikov. ?Praegu uurivad kohaliku piimakombinaadi juhid võimalusi, kuidas osta Eestist toorpiima.?
  Pärast Nõukogude Liidu lagunemist varjusurma langenud rajoon hakkab elavnema, sest rekonstrueeritav fosforiiditehas vajab Eestis toodetud mõõdikuid, ütleb mõõteriistade tootja ASi Aswega müügidirektor Igor Spinjov. ?Viimased seitse aastat oli Kingissepp meie jaoks kadunud maa, sest peaaegu kogu tootmine seisis,? räägib Spinjov. ?Praegu näivad uued tarned naabrite ettevõtetesse meile käegakatsutavad.?
  Vaatamata piirituse Venemaale importimise keelule otsib AS Onistar võimalust alustada piiritusetarneid Kingissepa viinatehasele Veda. Ligi aasta tagasi alustanud paarisaja töötajaga Veda soovib osta Rakvere Piiritustehasest 500 tonni kvaliteetpiiritust kuus, sest Eesti kaup on poole odavam. Kui kaugetest Venemaa linnadest Kingissepasse veetav piirituse De Luxe liiter maksab ligi 18 krooni, siis saja kilomeetri kauguselt Rakverest toodav märjuke kõigest ligi 10 krooni, kinnitab Onistari nõunik Tiit Maide. Veda ja Onistar kavatsevad taotleda Venemaa valitsuselt piiritusetehinguks eriluba.
  Ligi 3 miljonit liitrit viina tootev Veda täidab praegu 12 protsenti Venemaa siseturu vajadusest.
  Kingissepa rajooni areng sümboliseerib Venemaal uut aega, kui Jeltsini ajal välismaale pumbatud dollarid hakkavad ringiga kodumale tagasi pöörduma. Liberaalsete vaadetega majandusnõunikest ümbritsetud president Putin on lubanud alates uuest aastast vähendada ettevõtete tulumaksu 24 protsendini ja seadnud investeeringute soosimise oma lipukirjaks.
  Nii viinatehas Veda kui ka linna külje alla rajatav ehitusjärgus klaasitehas Veda-Pak, mis läheb maksma üle 500 miljoni krooni, seisavad Gibraltari pankadesse peidetud Venemaa ärimeeste rahal.
  Rajooni tähelennuks tõotab kujuneda aga hoopis Ust-Luuga sadam, mille esimesena käiku mineva söeterminali avamine detsembri lõpul toob kohale president Putini.
  Aastaid raiskamise ja edutute rahastamisskeemide tõttu veninud sadamaehitus on saanud surnud punktist üle. Söeterminali Rosterminalugol peadirektor Andrei Simonov näitab eestlastele uhkusega merre veetud tohutu liivalaama ühte nurka kerkivat kaid, mis peab esimesed koormad läände tarnitavat sütt teele saatma juba uue aasta alguses.
  Ust-Luuga loodab koostööd Eesti sadamatega jäälõhkujate kasutamisel, samuti mõnede kaubagruppide vennalikuks jagamiseks, kinnitab Simonov.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastukaja: puuduv lisarahastus võib tuua ettevõtjate põua riigihangetel
Riigi ehitustöödele lisaraha leidmata jätmise varjus varitseb oht, mis lõpptulemusena suurendab kulu, kirjutab vandeadvokaat Keidi Kõiv advokaadibüroost RASK vastukajana
Riigi ehitustöödele lisaraha leidmata jätmise varjus varitseb oht, mis lõpptulemusena suurendab kulu, kirjutab vandeadvokaat Keidi Kõiv advokaadibüroost RASK vastukajana
Minu portfellist kadus pea aasta tootlus
Järjekordne langust täis kuu jääb selja taga. Seekord kadus minu portfelli väärtusest pea 4% ja kuu lõppes üle pika aja allpool miljoni euro taset.
Järjekordne langust täis kuu jääb selja taga. Seekord kadus minu portfelli väärtusest pea 4% ja kuu lõppes üle pika aja allpool miljoni euro taset.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Reformierakonna minister soovitab Tallinnal haigla raha välja võidelda riigieelarvest
Tallinna Haigla rajamine on kogu Tallinnale ja laiemalt tegelikkult ikkagi oluline ning ELi rahastusest ilmajätmise järel tuleb raha hakata taotlema riigieelarve strateegiast.
Tallinna Haigla rajamine on kogu Tallinnale ja laiemalt tegelikkult ikkagi oluline ning ELi rahastusest ilmajätmise järel tuleb raha hakata taotlema riigieelarve strateegiast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.