Ülar Lauk • 26. november 2001 kell 12:49

Jaapani suurpank suleb 50 kontorit ja internetiseerub

Üks Jaapani suurimaid panku Tokyo-Mitsubishi koondab restruktureerimise käigus 3500 töötajat ja suleb 50 kontorit 310st, teatab Prime-TASS.

Pühapäeval avaldatud andmete järgi kaotavad töö veel 800 inimest, kes töötavad kompaniis Mitsubishi Trust Banking, mis koos Tokyo-Mitsubishi ja Nippon Trust"iga kuuluvad finantsgruppi Mitsubishi-Tokyo.

Restruktureemine viiakse läbi nelja aastaga ja lubab kokku hoida 30 mld jeeni aastas, arvab juhtkond. Kompanii eksperdid arvavad, et personali koondamine ei halvenda klientide teeninidamise taset, sest planeeritakse märkimisväärselt suurendada operatsioone, mida saab teostada Internetis.

Teised finantsgigandid Mizuho ja UFJ planeerivad samuti 4-5 aastaga vähendada personali vastavalt 7000 ja 6600 töötaja võrra.

Jaapani finantsgruppide tervisele on mõjunud juba mitu aastat kestev riigi majanduslangus ja reguleerimata probleemid nn halbade laenudega. Pangad jagasid neid, saades pandiks kinnisvara ajal, kui viimase hinnad olid palju kõrgemad praegustest.

<#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/busnews.shtml>

Hetkel kuum