• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti vajab võõrtööjõudu

  Eesti immigratsioonipoliitika on loonud vaba turumajandusega Eestis olukorra, kus välispetsialiste on raske sisse tuua ka siis, kui endal vastav tööjõud puudub. Hetkel tegeleb riik sellega, et püüab jalga taha panna spetsialistide impordile. Arvestades Eesti praegust arengutaset ja nigelaid sotsiaalseid garantiisid, pole kuigi tõenäoline, et madalapalgalised võõrtöölised siia nii väga tulla tahavadki. Samas jäävad tulemata inimesed, kelle teadmiste ja oskuste najal võiksime edasi areneda ja tänu kellele ka kohalikud elanikud töökohti juurde saavad. Tai rahvusrestorani Siam juhataja Roman Kuura (ÄP 20.12.2000)
  Kindlasti peab lihtsustama võõrtööjõu palkamise tingimusi. Majanduspoliitikas tuleb olla paindlik. Printsiibid on ilusad asjad, aga kui need lähevad liiga kalliks maksma, siis tuleb neid korrigeerida. Lihtsustatud kord võõrtööjõu palkamisel ei pea jääma igaveseks. Annaks jumal, et ükskord teevad kutsekoolid tõesti läbi revolutsiooni ja nendest sajast kutsekoolist pooled hakkavad Eesti ettevõtetele vajalikku tööjõudu ette valmistama. Sellisel juhul saab võõrtööjõudu puudutavad reeglid rangemaks muuta ja tööjõu sissetoomisele pidurid peale panna. TTÜ professor, eksmajandusminister Jaak Leimann (ÄP 26.07.2000)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.