• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liidrid jätkasid tugevat liikumist

  Rõõmustavate Euroopa aktsiaturgude kõrval kaubeldi eile kõigi Tallinna börsi liideraktsiatega viimase kolme-nelja kuu kõrgeimate tasemete juures. Kõigi toredamini kosus Hansapanga aktsia, mis sulgus 152,75 kroonil ehk 2,2 kõrgemal kui päev varem.
  Igati korraliku kauplemisaktiivsuse taustal augustikuu viimaste päevade hinnatasemeni kerkinud Hansapanga aktsia liikus päevaga üles täpselt sama palju kui ta suuromaniku Swedbanki aktsia Stockholmi börsil, kuid jäi alla nii SEBi kui Svenska Hansdelsbankeni aktsia tõusule.
  Nii suuremad kui väiksemad aktsiaturud on taas uskuma hakanud välisanalüütikute ja suurfirmade juhtide sõnavõtte, kus väidetakse, et juhtivad majandused ning ettevõtted on hetkel kõige sügavamat mõõna ületamas ning tunneli lõpus on näha juba helgemat homset.
  Kõige enam said sellisest positiivsest ellusuhtumisest eile jõudu tehnoloogiasektori aktsiad, kuid sarnane meeleolu kandus ka paljudele vana sektori aktsiatele, muuhulgas auto-, kindlustuse- ja pangandussektori väärtpaberitele.
  Kogu tehnoloogiasektori tugevuse juures oli eile aga üllatavalt nõrk päev varem ligi 3 tõusu näidanud Eesti Telekomi aktsial.
  Kui eile keskpäeval osteti Telekomi aktsiaid juba 71,50 krooni eest, ehk hinnaga, mida poldud väärtpaberi eest välja käidud pärast 16. juulit, kujunes aktsia sulgemishinnast sarnaselt teisipäevaga 70 krooni.
  Norma aktsia sulgus 53,20 kroonil ning kordas sellega kõrgemat sulgemishinda, kus tal on õnnestunud pärast maikuu dividendimakset viibida. Päevaga tõusis väärtpaber 1,3.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Investoreid hullutanud Coinbase'i väärtus kukub kolinal
Goldman Sachsi analüütikud andsid täna krüpto vahetusbörsi Coinbase aktsiale müügisoovituse, mis andis veidi enam kui aastaga 80 protsenti kaotanud aktsia kukkumisele hoogu juurde, vahendab Bloomberg.
Goldman Sachsi analüütikud andsid täna krüpto vahetusbörsi Coinbase aktsiale müügisoovituse, mis andis veidi enam kui aastaga 80 protsenti kaotanud aktsia kukkumisele hoogu juurde, vahendab Bloomberg.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Euroopas kardetakse sel talvel maagaasi siseturu lõppu
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Nädala lood: täiusliku tormi hoiatus ja sügisene külm dušš, maasikakorjajaid ei kusagil
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.