Raivo Sormunen • 5. detsember 2001 kell 22:00

Liidrid jätkasid tugevat liikumist

Rõõmustavate Euroopa aktsiaturgude kõrval kaubeldi eile kõigi Tallinna börsi liideraktsiatega viimase kolme-nelja kuu kõrgeimate tasemete juures. Kõigi toredamini kosus Hansapanga aktsia, mis sulgus 152,75 kroonil ehk 2,2 kõrgemal kui päev varem.

Igati korraliku kauplemisaktiivsuse taustal augustikuu viimaste päevade hinnatasemeni kerkinud Hansapanga aktsia liikus päevaga üles täpselt sama palju kui ta suuromaniku Swedbanki aktsia Stockholmi börsil, kuid jäi alla nii SEBi kui Svenska Hansdelsbankeni aktsia tõusule.

Nii suuremad kui väiksemad aktsiaturud on taas uskuma hakanud välisanalüütikute ja suurfirmade juhtide sõnavõtte, kus väidetakse, et juhtivad majandused ning ettevõtted on hetkel kõige sügavamat mõõna ületamas ning tunneli lõpus on näha juba helgemat homset.

Kõige enam said sellisest positiivsest ellusuhtumisest eile jõudu tehnoloogiasektori aktsiad, kuid sarnane meeleolu kandus ka paljudele vana sektori aktsiatele, muuhulgas auto-, kindlustuse- ja pangandussektori väärtpaberitele.

Kogu tehnoloogiasektori tugevuse juures oli eile aga üllatavalt nõrk päev varem ligi 3 tõusu näidanud Eesti Telekomi aktsial.

Kui eile keskpäeval osteti Telekomi aktsiaid juba 71,50 krooni eest, ehk hinnaga, mida poldud väärtpaberi eest välja käidud pärast 16. juulit, kujunes aktsia sulgemishinnast sarnaselt teisipäevaga 70 krooni.

Norma aktsia sulgus 53,20 kroonil ning kordas sellega kõrgemat sulgemishinda, kus tal on õnnestunud pärast maikuu dividendimakset viibida. Päevaga tõusis väärtpaber 1,3.

Hetkel kuum