12. detsember 2001 kell 22:00

Äripäev laseb fantaasial lennata

Äripäev on viimastel nädalatel avaldanud mitu Viru Keemia Gruppi (VKG) puudutavat artiklit, kus VKGd ja tema juhtkonda on süüdistatud valgust kartvates tehingutes. Käesolevaga kinnitab VKG, et ei ole kunagi olnud ega kavatse ka edaspidi olla seotud ühegi seadust ega ärieetikat riivava tehinguga. VKG on Eesti suurim keemiaettevõte, mis nii nagu teisedki äriettevõtted võitleb tihedas konkurentsis ellujäämise ning edu saavutamise nimel. Seejuures ei saa VKG endale lubada pisematki eetilist libastumist, kuna peab seda oma tõekspidamistele vastukäivaks.

VKG igapäevatöö juurde on siiani käinud ka avalikkuse kursishoidmine oma tegevuse ning kavadega. Seda joont kavatsetakse ka edaspidi hoida. VKG teavitab üldsust nii firma edusammudest kui ka ebaõnnestumistest. VKG vastab alati ausalt ning otsekoheselt avalikkuse esindajate ? nii üksikisikute kui ka meediaettevõtete küsimustele. Kahetsusväärne on ainult asjaolu, et Äripäeva viimaseid meediakajastusi pole võimalik pidada tõelähedasteks, rääkimata objektiivsusest. VKG leiab, et sellised tendentslikud kirjutised on Eesti meediamaastikul siiski pigem erandlik ning arengu edenedes mööduv nähtus.

VKG soovib kõigile Eesti avaliku arvamuse kujundajatele jõudu jääda iseendaks ning hoida tagasi pealetükkivat soovi lasta fantaasial lennata. Omalt poolt lubab VKG avalikkust ka edaspidi kursis hoida ettevõtte tegevuse ning laiemat huvi pakkuda võivate küsimustega.

Hetkel kuum