Virkko Lepassalu • 12. detsember 2001 kell 14:03

Robert Lepiksoni ähvardab hinnalisest kinnistust ilmajäämine

6. detsembril kaotas Robert Lepikson Tallinna Ringkonnakohtus protsessi Tallinna Sadama vastu ning teda ähvardab nüüd Paldiski Lõunasadamaga külgnevatest, umbes 20-30 miljonit krooni maksvatest maatükkidest ilmajäämine.

Tallinna Ringkonnakohus rahuldas AS Tallinna Sadama apellatsiooni, milles paluti tühistada Paldiski linnavalitsuse korraldus tagastada Paldiski Lõunasadamaga külgnev Koka-Kõrtsu kinnistu õigusjärgsele omanikule. Robert Lepikson esindab kinnistu omanikku, vanahärrat Helmut Nõud, kelle nimele on kokku 14 ha hinnalist sadamamaad ka kinnistusse kantud.

'Meil on seda maad vaja sadama arendamiseks,' ütles Tallinna Sadama turundusdirektor Erik Sakkov, kes keeldus pikematest kommentaaridest viidates asjaolule, et otsus pole lõplik ja ilmselt kaevatakse see kaotaja poolt edasi.

Ringkonnakohtu soodsa otsuseta ähvardavad tuulde lennata kõik investeeringud, mis Tallinna Sadam on Paldiski sadamasse viimase viie aasta jooksul teinud. Investeeringute suurusjärk on umbes 100 miljonit krooni.

Sellest 35 miljonit krooni moodustab uus kai, mille sadam on ehitanud Paldiski linnavalitsuse poolt Helmut Nõule tagastatud maatüki külge. Kui Tallinna Sadam peaks protsessi kaotama, hakkavad kaid käsutama Robert Lepikson ja tema partnerid.

Robert Lepikson ei vasta mitmendat päeva mobiiltelefonile, seetõttu ei õnnestunud temalt kommenataari küsida. Oma plaane Paldiski sadamaga on ärimees seni keeldunud avalikustamast.

Hetkel kuum