Tarbijakaitse taunib Eesti Energia käitumist

19. detsember 2001, 09:00

Tarbijakaitseameti hinnangul pole monopoolse Eesti Energia plaan lülitada pikaajalised võlglased ilma eelneva hoiatuseta võrgust välja seadustega kooskõlas, kirjutab Postimees.

Eesti Energia ähvardab järgmise aasta alguses lülitada elektrivõrgust välja need kliendid, kelle võlgnevus küünib üle kolme kuu. Kõige varem lülitab Eesti Energia (EE) välja elektri nendel klientidel, kes pole tänavu veel kordagi elektri eest tasunud.

Eesti Energia Teeninduse pressiesindaja Margit Mikk-Soku sõnul on selliseid kliente 27 458. Nendele ei kavatse EE ka enam meeldetuletust saata.

Tarbijakaitseameti peadirektori Helle Aruniidu hinnangul puuduv Eesti Energial seaduslik alus võlgnike elektrita jätmiseks. ?Kõik võlaküsimused peab energiafirma lahendama kohtus, sama peab tegema ka näiteks gaasimüüja,? rääkis Aruniit. ?Elame siiski tsiviliseeritud ühiskonnas.?

Mikk-Soku sõnul on elekter samasugune kaup nagu leivapäts või riideese ja selle eest tuleb maksta.

Pressiesindaja kinnitusel lülitatakse välja ka nende klientide elekter, kes pole elektrit võib-olla tarbinud, kuid on jätnud sellest energiafirmale teatamata. Selline probleem puudutab kõige rohkem suvilaomanikke, kes tasuvad arveid vaid hooajaliselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing