Inno Tähismaa • 16. jaanuar 2002 kell 16:13

ETV maksis vormelisarja eest 2 korda rohkem kui Kanal 2

ETV maksis vormelivõidusõitu kajastava saatesarja eest kaks korda üle, ütles ringhäälingunõukogu liige ja ETV juhi kandidaat Andres Jõesaar.

Jõesaar ütles, et Kanal 2 maksis möödunud aastal vormelisarja eest ligi 95 000 USA dollarit (1,7 mln krooni) ja TV3 kaks aastat tagasi 40 000 dollarit (720 000 krooni). Tema sõnul on ETV tänavu makstud 190 000 dollarit (3,4 mln krooni) selgelt üle makstud.

ETV reklaamijuht Rivo Saarna ütles, et tema ei usu, et Kanal 2 möödunud aastal nii vähe maksis, kuna ETV tegi tema teada möödunud aastal tänavusega võrdse pakkumise ja jäi ikka ilma. Saarna sõnul oli ETV pakkumine igati normaalne, kui võrrleda seda analoogsete pakkumistega suusatamise ja jalgpalli eest.

Kanal 2 juht Urmas Oru kinnitas, et Kanal 2 maksis möödunud aastal tõesti ligi 2 korda vähem kui ETV tänavu.

Vormel 1 võidusõidu õigusi müüd Formula One Management (FOM), mis teeb telekanalitele nn pimedaid pakkumisi, kus konkurendid pole teineteise pakkumistest teadlikud. FMO ise pakkumiste sisu ei kommenteeri.

Hetkel kuum