Ülo Toomsalu • 11. veebruar 2002 kell 6:43

Arvamusuuringute keeld ei leia toetust

Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuskoalitsioon pole otsustanud toetada kahe lugemise vahel ootamatult Riigikogu valimise seaduseelnõusse ilmunud sõnavabaduse piiramist, mis keelaks avaliku arvamuse uuringute avaldamise ja kommenteerimise valimiseelsel nädalal, kirjutab Postimees.

Piirangu parlamendi põhiseaduskomisjonile edukalt välja pakkunud Reformiarakonna fraktsiooni liige Tiit Käbin ei kooskõlastanud oma ettepanekut eelnevalt fraktsiooniga, kinnitas Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen.

?Fraktsioon ei ole sellist ettepanekut üldse arutanud,? ütles Atonen, kelle hinnangul pole ka kuigi tõenäoline, et piirang võik nende parteis laiemat toetust leida.

Piirangust ei pruugi vaimustatud olla ka opositsioonierakondade esindajad. ?Vähemalt sellisel kujul, nagu see on välja pakutud, pole keeld ilmselt põhjendatud,? ütles Isamaaliidu aseesimees, põhiseaduskomisjoni liige Mart Nutt. ?Isamaaliit ei ole seda veel kusagil arutanud, nii et partei seisukohta ma ei saa öelda.?

Hetkel kuum