26. märts 2002 kell 8:28

Ford hoiatas, et ta esimesel poolaastal kasumit ei teeni

Maailma suuruselt teine autotootja Ford Motor Co hoiatas, et teenib selle aasta esimesel poolel kahjumit ning kompanii kasumlikuks muutumist on oodata alles aasta teisel poolel, kirjutab Financial Times.

Kompanii sõnul kasvavad sel aastal töötajate tervishoiule ja pensionidele tehtavad kulutused.

Ka maailma suurim autotootja General Motors <GR#US.GM> teatas, et töötajate tervishoiu- ja pensionikulud kasvavad 7 protsenti aastas ja ulatuvad 2005. aastaks 5 miljardi dollarini (90 miljardi kroonini). Samas kordas General Motors oma eesmärki tõsta kompanii kasumit kolme aasta jooksul 10 dollarini aktsia kohta.

Fordi aktsia hind langes eile New Yorgi börsil 3,72 protsenti 16,05 dollarini. General Motorsi aktsia langes aga 1,85 protsenti 58,80 dollarini.

Hetkel kuum