Heidit Kaio • 26. märts 2002 kell 7:05

Täna selgub keskonnasõbralikum ettevõte

Keskkonnasõbralike Ettevõtete TOP 10 konkursi võitja on keegi neist kaheksast oma kandidatuuri esitanud tootmisettevõttest - kas AS Kunda Nordic Tsement, Optiroc AS, Eesti Energia AS, Elcoteq Tallinn AS, AS Repo Vabrikud, AS Vilma, AS Tallinna Küte või AS Kroonpress.

Tootmisharudest olid konkursil esindatud ehitusmaterjalide tööstus, energeetika, trüki-, elektroonika- ja pagaritööstus. Geograafiliselt paiknevad ettevõtted Ida- ja Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Viljandimaal, Tartus ja Tallinnas.

Otsuse konkursimaterjalide analüüsi ja valikulise kontrolli põhjal tegi hindamiskomisjon, kuhu kuulusid keskkonnaministeeriumi, tootmisharuliitude ja teiste valitsusväliste organisatsioonide esindajad.

Esmakordselt korraldatud konkursi eesmärgiks on propageerida ressursisäästlikku tootmist, väärtustada saastevähendustrendi ning keskkonnajuhtimissüsteemide juurutamist ettevõttes, samuti ettevõtte koostööd avalikkusega.

Täna kell 15 oodatakse ajakirjanikke keskkonnaministeeriumi aatriumisse, kus keskkonnaminister Heiki Kranich kuulutab välja Eesti kõige keskkonnasõbralikuma ettevõte.

Hetkel kuum