Ülo Toomsalu • 4. aprill 2002 kell 6:18

PM: Rask kaalub juurdlust kohtunik Partsi vastu

Justiitsminister Märt Rask kaalub juurdluse käivitamist kohtunik Merle Partsi tegevuse suhtes, sest Parts pole ei talle ega avalikkusele selgitanud enda möödunudpühapäevase haavatasaamise tagamaid, kirjutab Postimees.

<pilt#MartRask.jpg#Justiitsminister Märt Rask#150#166#0> ?Täna on küsimusi rohkem kui vastuseid,? tunnistas Rask. ?Ainuüksi ajakirjandust lugedes tuleb mul tõsiselt kaaluda distsiplinaarjuurdluse algatamist, et anda hinnang ja võtta seisukoht.?

Et Parts on ametlikult haige, pole Rask saanud temaga vestelda. Justiitsministeeriumi avalike suhete teenistusele saabus vaid Partsi allkirjaga pöördumine.

Selles palub kohtunik edastada ajalehtedele kolm lauset: ?Pühapäeval 31. aprillil Tallinnas aset leidnud intsident ei ole seotud minu ametialase tegevusega. Kinnitan, et autos viibinud isikuga tutvumine oli seotud legaalsest firmast konsultatsiooni- ja turvateenuse tellimisega isiklikel põhjustel. Mul puudus igasugune põhjus kahelda seadusliku firma poolt vahendatud teenuse ja isikkoosseisu korrektsuses.?

Need ainsad sõnad, mida oma kaitsja Eero Torgeri (28) tahtmatust püstolilasust kaela haavata saanud Parts on seni avalikkusele andnud, suurendasid Raski sõnul veelgi soovi kuulda Partsilt ammendavaid selgitusi, kui kohtunik on tervenenud.

?See võib tunduda tõrksa taltsutamisena, kuid ma kordan, et ma ei suuda tema teadet kommenteerida, sest ei näe selle sisu taha,? lausus Rask. ?Ma ei tea ikkagi, miks, mida ja keda ta tellis.?

Hetkel kuum