Ülo Toomsalu • 19. aprill 2002 kell 6:12

PM: Ministeeriumid tõrjuvad Evelyn Sepa poliitilist juhist

Lõviosa Keskerakonna ministrite poliitnõustajaist distantseerub partei valimiskampaania PR-juhiks määratud Evelyn Sepa suunistest.

?Ei ole antud ülesannet täitmagi hakanud,? sõnas põllumajandusminister Jaanus Marrandi poliitiline nõunik Jaanus Karilaid (Keskerakond). ?Tööalaseid ülesandeid saan ainult ministrilt.?

Karilaid ütles, et Evelyn Sepa kiri oli ka talle segadust tekitav. ?Kindel on see, et Evelyn Sepa arusaamatu käitumine tuleb erakonnas arutusele,? lisas ta, nõustudes Keskerakonna aseesimehe Peeter Kreitzbergi hinnanguga, et Sepp ületas oma volitusi.

Siseminister Ain Seppiku poliitilist tegevust ministeeriumis nõustav keskerakondlane Asser Jaanimets ütles, et tema meelest sisaldas Sepa kiri pigem uitmõtteid ning ta pole sellele tähelepanu pööranud.

?Seega pole ka vastavat tegevust olnud,? vastas Jaanimets Postimehe küsimusele, millised ministeeriumi struktuuriüksused on kaasatud ?programmiliste positiivsete algatuste propaganda kompleksplaani? koostamisse.

Rahandusminister Harri Õunapuu abi Anu Lõhmus kustutas Evelyn Sepa juhtnöörid arvutist kohe pärast nende kättesaamist.

?Rahandusministeerium ja rahandusminister ei leia, et see kiri peaks neid puudutama,? sõnas Lõhmus. Ta kinnitas, et pole täitnud Sepa saadetud kirjas sisaldunud ülesandeid ning lisas: ?Minu ülesanne ministriabina on hoida koostööd valitsuses ühe vastutusrikkama ametiga ministri ja parlamendi keskfraktsiooni vahel.?

Ühtki sellist plaani ei ole enda sõnul täitma asunud ka haridusminister Mailis Ranna abi Maria Savisaar, kes aga kinnitas, et ei ole välismaal viibimise tõttu probleemiga kursis ega oska täpsemaid kommentaare anda.

Hetkel kuum