Valga lihatööstusesse hiljuti Ungarist saabunud külmutatud broilerite partiist leiti salmonellapisikuid.
Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel ütles, et Valga lihatööstus paiskas küll väikse osa külmutatud broileritest juba müüki, kuid ettevõte peab nüüd selle partii kaubandusvõrgust tagasi kutsuma. Pärtel kinnitas, et inimesele ohtu ei ole, sest salmonellapisik hävib termilisel töötlemisel.
Pärteli sõnul on Valga lihatööstuses peatatud salmonellat sisaldava broileripartii käitlemine, seda tohiks käidelda vaid min 70 kraadi juures, kuid kohaliku veterinaarteenistuse hinnangul puuduvad Valga tehasel nii suure koguse käitlemiseks võimalused. 'Hävitama Valga tööstus seda kogust ei pea, kuid ta peab leidma muud võimalused selle kanaliha käitlemiseks,' rääkis Pärtel.
Veterinaaramet kohustas Valga lihatööstust kaubandusest tagasi kutsuma ka maitsestatud broilerid, kuna see on Valga jaoks uus toode ning sellele pole tehtud kestvusuuringuid ehk pole teada, kaua see toode säilib.
Valga lihatööstuse direktori Elmut Paavelit polnud võimalik tabada, kuna tema mobiiltelefon oli välja lülitatud.