9. mai 2002 kell 9:18

Kunagist rahandusministri kandidaati süüdistatakse ebaseaduslikes tehingutes

Rahandusministri kandidaati, AS Kuressaare Golf nõukogu liige Meelis Põldat süüdistatakse ebaseaduslikes tehingutes ja omanike huvide kahjustamises.

ASi Kuressaare Golf nõukogu otsustas mitte kinnitada ettevõtte eelmise aasta aruannet ja kaalub firma juhatuse liikmete Meelis Põlda ja Aavo Raigi tagasikutsumist, pannes neile süüks ebaseaduslike tehingute sooritamist ja omanike huvide kahjustamist, kirjutab Meie Maa.

Meelis Põlda sõlmis Kuressaare Golfi nimelt eelmise aasta 29. juunil 2,5 mln kroonise maksumusega konsultatsioonilepingu firmaga Projektipartnerid OÜ, mille juhatusee kuulub ka Aavo Raig. Projektipartnerid olid juba saanud golfifirmalt 600 000 krooni.

Kuressaare Golfi nõukogu liige Lennart Kallin ütles, et leping oli sõlmitud ilma nõukogu otsuseta ja selle tulemust ei saa kuidagi hinnata 2,5 miljonile kroonile. Kallin nentis, et Projektipartnerite konsultatsioonitööl on kindlasti mingi väärtus olemas, küsimus on selles, kas 5000 või 10 000 krooni, aga mitte mingil juhul 600 000 krooni. 'Minu ettepanek on, et Projektipartnerid maksavad selle raha tagasi või vastasel juhul tuleb pöörduda majanduspolitsei poole,' sõnas Kallin.

Hetkel kuum