Ülo Toomsalu • 14. mai 2002 kell 7:17

SLÕL: ETV töötajate usaldusisik jäeti saatest ilma

Kriitiliste tarbijasaadetega seitse aastat ETV vaatajate ees olnud Marika Tuus jäi ?Knopkast? ilma, kuid juhtide kiuste ei lahku Tuus töölt.

?Minust lihtsalt tahetakse lahti saada,? ütleb Eesti Televisiooni heledapäine saatejuht Marika Tuus SL Õhtulehele otsesõnu telejuhtide soovi välja. Et see tegelikult teostamatu on, ta teab: ?Selge on, et tavalisel viisil mind koondada ei saa, sest olen siin majas peausaldusisik. Mind kaitsevad teised seadused. Aga saate saab minult ikka ära võtta ja näidata: mind ei ole siin enam vaja.?

Viimane tarbijasaade ?Knopka? oli eetris möödunud neljapäeval. Millal kriitikaga üheks televaatajate lemmikuks saanud Tuusi jälle eetris näeb, ta ei tea.

Ehk teisisõnu: Tuusi telekarjäär suunatakse samale rajale nagu kunagise kolleegi Reet Oja oma - saated võetakse käest ning töötaja pannakse olukorda, kus ta vabatahtlikult lahkub.

Kuigi Marika Tuusile on tehtud eri pakkumisi, ei mõtlegi ta telemajast lahkuda. ?Olen ringhäälingu töötajate ametiliidu esimees ja peausaldusisik. See pool on minule tähtis,? ütleb Tuus ja jätkab võitlust kolleegide hea käekäigu eest kaadri taga.

Et tema telekarjäärile pani punkti miski muu, mitte teletöö, ütles talle üle-eelmisel nädalal uus ETV juht Ilmar Raag otse. Kui Marika Tuus küsis ?Knopka? mahavõtu kohta, kas probleem on temas, sai ta vastuse: jah.

?Et olen ära kasutanud oma tuntust, olen ETV siseprobleemid viinud majast välja. Me ei saa sellist inimest arendada,? vahendas Tuus Raagi sõnu. Tuusi vastuväide, et tegutsetakse ju ametlikult ning ametiühingute seaduse alusel, mis annab õiguse avaldada oma seisukohti massimeedias, läks nagu seinale.

Hetkel kuum