Peeter Stamberg • 22. mai 2002 kell 7:42

Börsiülevaade: lähiajal oodata nelja ettevõtte majandustulemusi

Tallinna börsil on oodata tavapärast kauplemispäeva, majandustulemused võivad avaldada mõned üksikud ettevõtted, kes seda teinud veel ei ole.

Eile avaldas majandustulemused Soome Sampo ja varsti peaks oma esimese kvartali majandustulemused teatavaks tegema ka Tallinna börsil noteeritud Sampo Pank. Eile tehti panga aktsiaga Tallinnas üks tehing, kus aktsiaid kaubeldi 14,86 krooniga ehk üle 5% võrra madalamalt kui suuromaniku Sampo plc 15,67 kroonine pakkumine.

Lisaks Sampole on esimese kvartali majandustulemused avaldamata ka Saku Õlletehasel, Kalevil ja Tallinna Farmaatsiatehasel. Majandustulemused peaks ettevõtted vastavalt börsi reglemendile avaldama hiljemalt kaks kuud pärast aruandeperioodi lõppu ehk siis esimese kvartali tulemused peaksid selle kuu lõpuks avaldatud olema.

Täna on börsinimekiri võrreldes eilsega lühem, sest võlakirjanimekirjas ei noteerita enam Hüvitusfondi VII seeria obligatsioone. Viimasel kauplemispäeval (eile) VII seeria obligatsioonidega tehinguid ei tehtud.

Euroopa börsidel on oodata avanemist miinuses, sest USA aktsiaturgudel toimus eile langus. Euroopa turgudel on fokuseeritud tähelepanu Saksamaa telekomigigandile Deutche Telekomile, kes täna esimese kvartali majandustulemused avaldab.

Hetkel kuum