Ülar Lauk • 6. juuni 2002 kell 7:39

Taani-Senegali mängust pääseb võitja kaheksandikfinaali

A-alagrupis kohtuvad täna oma esimese mängu võitnud Taani ja Senegal.

Senegal ?okeeris teatavasti vutimaailma maailmameister Prantsusmaa alistamisega 1-0, Taani oli üle Uruguayst 2-1.

Kohtumise võitja kindlustab endale koha 1/8-finaalis, kus tuleb vastu vastane ülitugevast F-alagrupist (Argentina, Inglismaa, Rootsi, Nigeeria).

Taani tänane koosseis: Thomas Sorensen (1), Stig Tofting (2), Rene Henriksen (3), Martin Laursen (4), kapten Jan Heintze (5), Thomas Helveg (6), Thomas Gravesen (7), Jesper Gronkjaer (8), Jon Dahl Tomasson (9), Ebbe Sand (11), Dennis Rommedahl (19)

Senegal: Tony Silva (1), Omar Daf (2), Papa Sarr (3), kapten Papa Malick Diop (4), Khalilou Fadiga (10), El Hadji Diouf (11), Lamine Diatta (13), Moussa Ndiaye (14), Salif Diao (15), Ferdinand Coly (17), Papa Bouba Diop (19)

Taani kasuks lõi Uruguay võrku 2 palli endine Rotterdami Feyenoordi ja äsja AS Milaniga lepingu sõlminud ründaja Jon Dahl Tomasson - kokku 17 väravat 40st kohtumisest. Teine ründaja 29aastane Ebbe Sand (Schalke 04) on 46 kohtumisega löönud koondises 18 väravat.

Senegali avamängus Prantsusmaaga mõjusa mulje jätnud 21aastase El Hadji Diouf"i napsas kohe mängu järel (teade tuli juba laupäeval) oma ridadesse FC Liverpool, sõlmides eelmise aasta Aafrika parimaks mängijaks tunnistatud mängijaga 5aastase lepingu.

Hetkel kuum