Heidit Kaio • 18. juuni 2002 kell 11:17

Riigikogu ei pruugi homme ravikindlustuse seadust vastu võtta

Peaminister Siim Kallas kinnitas, et Riigikogu ei pruugi homme vastu võtta ravikindlustuse seadust.

'Ma ei tea, kas Riigikogu võtab ravikindlustuse seaduse vastu või mitte,' ütles Kallas.

Kallase ütlust mööda arutas koalitsiooninõukogu eile ravikindlustusseaduse vastuvõtmise peatamist. 'Täna peavad koalitsiooni Riigikogu fraktsioonid andma omapoolse hinnangu,' ütles Kallas.

Kallas põhjendas ravikindlustusseaduse vastuvõtmise peatamist sellega, et seadus on eemaldunud oma esialgu püstitatud eesmärkidest. 'Sellest seadusest oodatakse selget prioriteetide paika panemist. Pole mõttet pettumust valmistada,' ütles Kallas.

Peaminister Siim Kallas võttis ravikindlustusseaduse väljatöötamisest osa rahandusministrina. 'Ootasime, et see seadus muudab radikaalselt ravikindlustussüsteemi rahastamise tasakaalu. Riigikogus on seadus muutunud ja ei vasta enam esialgu püstitatud ootustele,' ütles Kallas.

Hetkel kuum