Ülo Toomsalu • 20. juuni 2002 kell 6:41

Ülevaade tänastest ajalehtedest

Eesti Päevaleht:

Poliitiliste vastaste terava kriitika alla langenud Tallinna linnapea Edgar Savisaar ostis eratelekanalilt TV3 kolme uudise koopiad, mis puudutasid tema ja Vilja Savisaare viie aasta tagust skandaalset USA-reisi.

Eile õhtul riigikogu heakskiidu saanud ravikindlustuse seadus paneb inimesi senisest enam oma tervise eest maksma, kuid suunab ka rohkem raha haigete ravimiseks, mõjutades nii kogu Eesti ühiskonda.

Tallinn arendab talle üleantavas Paljassaare sadamas paari aastaga välja tööstuspargi ning peatab edaspidi läbi linna toimuva naftaveo.

Tarbijakaitse saab iga päev inimestelt kümneid kaebekirju Tallinna Küttelt saadud mitu korda suuremate vee- ja kütte-arvete kohta. Tallinna Küte lubab libaarved õiendada augustiks.

Postimees:

Bill Clintoni Eesti-visiidi kõige paremini hoitud saladus pole tema esinemistasu suurus ega ööbimispaiga asukoht, vaid ettepanek, mille ta esitas oma võõrustajatele pärast kõne lõppu lava taga - aidata Eestil end euroliitu murda.

Tänavu ei või isegi medaliga lõpetajad lõputunnistuse saamises kindlad olla, sest koolid saavad eksamitulemused teada viimasel hetkel enne aktust.

Ligi miljon Hansapanga eraisikust klienti ja 30 000 ettevõtet jäid eile lõunapaiku tunniks ilma juurdepääsuta oma rahale, sest pangatöötaja näpuvea tõttu oli sunnitud pank infosüsteemid ajutiselt sulgema.

Eile õhtul Riigikogus vastuvõetud uus ravikindlustuse seadus peab selle autorite lootuse kohaselt parandama Eesti tervishoiu rahastamise korraldust, ohjama riigi ravimikulusid ja arvestama senisest enam patsientide huvidega.

SL Õhtuleht:

?Mul oli 7000kroonine üürivõlg,? põhjendab 53aastane invaliid Sirje Vesi, miks ta osales üle 40 miljoni kroonise kinnistu väljapetmises. ?Mind oleks oma kodust välja tõstetud ja ma ei ole enam nii noor, et tänaval hakkama saada.? Teise grupi invaliid Sirje Vesi kinnitab, et sai 1999. aastal tankistiks olemise ehk kahest Toompea majast koosneva kinnistu väljapetmises osalemise eest 700 krooni.

Pärnu linnavolikogu tahab ehitada uut koolivõimlat riikliku kaitse all olevale maatükile, tegemata välja muinsuskaitse- ja keskkonnakomisjoni vastuseisust.

Hetkel kuum